Pismo iz Užica :
Zorica Kovačević cedila izvanredan živi sok i pripremala Uskršnji presni ručak :

Recept1.jpg

Za živi sok sam pripremila :
1/2 Kg koprive
4 veće šargarepe
2 cvekle
1 manju tikvicu
šaku maslačka
4-5 listova zelene salate
4-5 listova bokvice
4/5 listova divljeg zelja
zelena pera veze mladog luka
U sokovniku sam iscedila sok. Ovakav sok je modro zelen i neverovatno ukusan.
O nutritivnim i zdravstvenim vrednostima da ne govorim.
Osećate kako neka energija struji organizmom.
Ovo je bilje koje sam imala pri ruci, naravno da kombinacije mogu da budu neograničene
što i jeste impresivno kada su u pitanju živi sokovi i presna hrana. Volim da ekperimentišem.
Zatim sam u pulpu dodala :
seckani praziluk
seckani kupus
seckani brokoli
jednu šaku mešavine badema, golice, susama i lanenog semena samleveno u el. mlinu.
Preko svega sam nacedila limunov sok i dodala dve izvršne kašike maslinovog ulja
Na kraju dodala kalijumovu so preko svega i dobro promešala. Gotov kompletan obrok.
Dekoricija par listova peršuna.
Gosti su bili prvo prijatno iznenađeni izgledom ( priložila sam sliku), jer su očekivali ko zna šta,
a kad su probali obrok, nisu mogli da prestanu da jedu.

0 thoughts on “Zeleni kašasti sokovi od povrća i voća i upotreba pulpe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *