Bakarni peptidi

Neige® kozmetika - bakarni peptidi, AHA kiseline

NEIGE ® je dermokozmetička kolekcija sa bakarnim peptidima i alfa hidroksi kiselinama kao dominantnim bioaktivnim principima koji služe za regeneraciju i remodulaciju kože, kose i noktiju.
Preporučuje se za sve tipove kože i sve uzraste, bez obzira na godine. Kolekcija je formulisana kao lagana, emolijentna, vlažna, sa velikom lakoćom upijanja.
Tretman zrele kože preparatima kolekcije NEIGE dovodi do povećanja njene debljine, elastičnosti i čvrstine, kao i do povećanja količine potkožnog masnog tkiva.
Već posle nekoliko meseci kontinuirane nege gube se fleke, pigmentacija, sitne bore i druge neželjene pojave na koži.
Kolekcija NEIGE se preporučuje i osobama sa problematičnom i oštećenom kožom s obzirom da snažno deluje na njenu regeneraciju.
Kolekcija NEIGE obuhvata tri kreme za svakodnevni tretman kože i preparat za rast i jačanje kose:
ODELA AKTIVNIH SUPSTANCI KOJE ČINE SASTAV KREMA ZA KOŽU
Šta sve može da se nađe u raznim kremama i za šta služi ( objašnjenje slike 3)

Sve aktivne, naučno priznate supstance, koje usporavaju procese starenja kože se dele na tri osnovne grupe :
1.Supstance za prevenciju starenja kože
2.Supstance za kontinuiranu negu kože
3.Supstance za regeneraciju kože
1. Prevencija strarenja se postiže stalnom upotrebom fotozaštitnih supstanci i hvatača slobodnih radikala. Hvatači slobodnih radikala mogu da budu antioksidanti, enzimi i polifenoli.
2. Kontinuirana nega se postiže stalnom upotrebom emolijanasa ( premašćivača ) i humektanasa ( ovlaživača)
3. Naučno priznate supstance od strane FDA i WHO, koje mogu da regenerišu kožu su : AHA- alfahidroksi kiseline, retinol ( vitamin A ), bakarni peptidi i askorbinska kiselina (vitamin C).
U Kolekciji NEIGE se u ove svrhe koriste Bakarni peptidi i Alfahidroksi kiseline.
KOMPLEKSI DVOVALENTNIH JONA BAKRA I PEPTIDA -BAKARNI PEPTIDI
Mehanizam delovanja na kožu, kosu i nokte ( objašnjenje slike 2 )
Biohemijski procesi koji se odvijaju u povređenoj koži mogu da se svedu na sledeće faze :
- Posle oštećenja kože, iz razorenih ćelija se oslobađaju enzimi proteaze koji razgrađuju belančevine tkiva do peptida.
- Peptidi vezuju dvovalentne jone bakra iz albumina (belančevina krvne plazme) i tako nastaju kompleksi dvovalentnih jona bakra i peptida - bakarni peptidi.
- Bakarni peptidi deluju kao hemijski signal imunološkom sistemu kojim ga obaveštavaju da je koža oštećena i da mora da se regeneriše.
- Imunološki sistem preduzima sve što je potrebno da se oštećena koža regeneriše, remodeluje i da se uklone oštećeni delovi kože.
- Nanošenje unapred pripremljenih bakarnih peptida na neoštećenu kožu dovodi do istih regenerativnih procesa kao kod oštećene kože i zato su bakarni peptidi proglašeni za najsnažnije regenerativno sredstvo koje ujedno uspešno usporava starenje (antiage efekat).
- Zbog snažnog regenerativnog dejstva na tkivo, bakarni peptidi se koriste za lečenje rana, opekotina, ulcera, dekubitusnih rana, pri transplantaciji kose i u drugim hirurškim i postoperativnim intervencijama, dermoabraziji i ostalim intenzivnim kozmetičkim tretmanima. Takođe su efikasni u slučajevima psorijaze, dijabetesa i raznih vrsta ekcema. Pored navedenih primena, bakarni peptidi se uspešno koriste za otklanjanje oštećenja kože koja su posledica štetnog delovanja sunčevog i drugih zračenja, kao i za uklanjanje akni i ožiljaka, fleka, pega, bora, oštećenja od sunca, svežih ožiljaka i sl.
Bakarni peptidi stimulišu angiogenezu - obrazovanje nove mreže kapilara, što povećava prokrvljenost i cirkulaciju, odnosno bolje snabdevanje korena dlake kiseonikom i hranljivim materijama što dovodi do rasta folikula. Remodulacija kože i folikul dlake su povezani tako da sve supstance koje dovode do remodulacije kože izazivaju oživljavanje i rast folikula dlake, ali samo na delovima tela koji su pokriveni dlakom.
Savremena nauka smatra da je efikasnost bakarnih peptida u regeneraciji kože, kose i noktiju mnogo veća nego što je efikasnost retinske i askorbinske kiseline. Ovakvo mišljenje potvrđuju rezultati brojnih ispitivanja obavljenih na ljudima i životinjama.
Bakarni peptidi se od nedavno primenjuju i u medicinskoj kozmetici. Naneti na kožu deluju tako što stimulišu:
- sintezu kolagena, zatežu kožu i uklanjaju sitne bore;
- sintezu elastina, hijaluronske kiseline i metaloproteinaza;
- obrazovanje ekstracelularnog cementa između ćelija, čime se povećava čvrstina kože;
- sintezu GAGS (glikozoaminoglikana) koji čine dermis debljim, a kožu jedrom;
- obrazovanje novog kapilarnog sistema u tkivu (angiogenezu) što poboljšava njeno snabdevanje kiseonikom i hranljivim materijama;
- delovanje enzima superoksid dizmutaze, koji je snažan antioksidant.
Svi preparati NEIGE sa bakarnim peptidima imaju sličan sastav i sadrže, pored bakarnih peptida, čitav niz bioaktivnih supstanci kao što su : aloe vera gel, ekstrakt mrkih morskih algi, ši buter, kakao buter, ulje jojobe i avokada, vitamin E i kofein (u antirid kremi) koji smanjuje otoke kapaka i uklanja podočnjake.
AHA - ALFAHIDROKSI KISELINE
Alfahidroksi kiseline se široko primenjuju u kozmetičkim preparatima za aktivnu negu, usporavanje starenja, regeneraciju i saniranje degenerativnih promena na koži.
Alfahidroksi kiseline utiču na:
• slabljenje kohezionih sila između korneocita;
• pojačano ljuštenje površinskih slojeva kože;
• obnavljanje ćelija;
• regulisanje vlažnosti kože;
• poboljšanje njene elastičnosti stimulacijom kolagena i mucina;
• regulisanje pH vrednosti masne kože sklone stvaranju akni.
Svakodnevna primena alfahidroksi kiselina vidno smanjuje znake starenja kože, a takođe utiče na čitav niz neželjenih dermatoloških promena uključujući akne vulgaris, ihtioze, keratoze i pigmentacije.
Rezultati primene alfahidroksi kiselina su vidljivi već posle mesec dana, ali je neophodno da se tretman nastavi da bi pozitivni efekti postali trajni.
Dermokozmetička kolekcija NEIGE formulisana je za intenzivnu i kontinualnu negu, prevenciju starenja, regeneraciju i remodulaciju kože, kose i noktiju. Distribucija : NeoNet doo www.neontdoo.co.rs
Sadrži proverene i efikasne dopunske sastojke koji pomažu da se aktiviraju prirodne moći organizma što dovodi do uklanjanja posledica starenja na koži i kosi i obezbeđuju njihovo održavanje u zdravom i kvalitetnom stanju.

bakarni peptidi šema

Slika 2

bakarni peptidi tabela

Slika 3