Sastojci : 200 g svežeg mladog spanaća, 2 zamrznute banane (zrele, očišćene pre zamrzavanja)
Za pripremu nasečemo smrznutu bananu na kriške veličine oko 2 cm, jabuku isečemo na četvrtine, šargarepu uzduž prepolovimo. ( Ukoliko niste stigli da pripremite zamrznute banane, poslužće za recept i sveže, zrele banane, a šargarepa je tu samo da poveća iskorišćenje sokovnika, može i bez nje ). Operemo svežanj spanaća pod mlazom vode, prstima odstranimo (ili isečemo) peteljke do oko 1 cm iznad crvenog korena ( taj deo ne ide u sok ) i stavimo mokar svežanj spanaća u sokovnik. Sledi kriška banane, pa kriška jabuke. Ponovo sledi svežanj spanaća, kriška banane pa kriška jabuke. Kad potrošimo pola namirnica, ubacimo pola šargarepe i zalijemo sa pola količine vode, i odmah nastavljamo dalje sa spanaćem. Za kraj ostavimo ostatak šargarepe, koji će sve ostatke jabuke i banane da izbaci napolje kroz sito, i završimo sa ostatkom vode. Ovaj napitak je prava osvežavajuća energetska i vitaminska bomba. Da je mornar Popaj znao za sokovnik VerVita – na ovaj način bi najverovatnije pripremao svoj spanać. Ukus Popaj tečnog sladoleda će prijatno da vas iznenadi, tako je dobar da ga i deca rado piju. Ovo je jedan od najboljih recepata za početnike koji treba da upoznaju svoja čula s ukusnim zelenim sokom koji se gustira i jede kao frape od banana. Serviramo u koktel čašama i pijuckamo polako, uživajući u svakom gutljaju.
Ako deca kimaju glavom zbog zelene boje… ispričajte im priču o Popaju…